Beauty & Mode

35 vragen aan beautyqueen Mayke

Jo MaloneIk ben absoluut geen mega beauty expert, ik doe veel dingen die mij goed bevallen wat betreft make-up en daarnaast heb ik verschillende boeken meerdere keren doorgelezen om daar tips en tricks uit te halen. Wat ik op dit moment doe wat betreft make-up voelt goed en dat probeer ik dan ook met jullie te delen, maar vandaag laten we het een beetej over aan iemand die er meer verstand van heeft, namelijk beautyqueen Mayke. Zij gaat 35 vragen beantwoorden die beauty gerelateerd zijn en wie weet zitten er nog bruikbare tips bij.

1) Wat is je favoriete foundation?
Mijn all time favoriete foundation zijn er eigenlijk 2. Ik vind de Double Wear van Estee Lauder echt prachtig. Dat is een dekkende foundation zonder cakey effect. Ook de Pro Longwear van MAC vind ik heel fijn. Soms mix ik deze twee. Kan prima!

Mayke(1)2) Mijn basis make-up bestaat uit deze producten:
Een BB-crème om mee te starten. Vervolgens een concealer voor onder mijn ogen en om plekjes te camoufleren, een brow fluid om mijn wenkbrauwen wat meer vorm te geven, mascara en een nude kleurige lipgloss of lipstick. Dit draag ik op de dagen dat ik eigenlijk niets speciaals heb.

3) Wat was het eerste beautyproduct dat je ging gebruiken?
Oh, dan moet ik heel hard nadenken. Dat is namelijk alweer bijna 20 jaar geleden… Maar dat zal een lipstick van de HEMA zijn geweest. In die tijd was het mooi om lichte lipstick te dragen met een donker randje. Walgelijk…. Haha. Maar dat zal het zijn geweest. We’ve all go our make-up shames.

4) Welk beautyproduct heb je al meerdere keren opgemaakt?
Mascara natuurlijk. En foundation. Maar specifiek heb ik de lipstick ‘Kinda Sexy’ wel meerderde keren aangeschaft <3

5) Hoe ziet je ochtendroutine eruit (voordat je begint met make-up)?
Als ik wakker wordt dan ga ik eerst een kopje koffie drinken. Vervolgens stap ik onder de douche. Daar reinig ik mijn gezicht met een gezichtsreiniger op natuurlijke basis van John Masters Cosmetics, was ik mijn haar ongeveer 3 keer per week, poets ik mijn tanden en gebruik ik een douchegel van Jo Malone.
Vervolgens smeer ik mij in met een bodylotion waar ik net op dat moment zin in heb, gebruik ik een deodorant, breng ik gezichtsolie aan (ook met natuurlijke ingrediënten) en ga ik mijn make-up aanbrengen. Vervolgens spuit ik nog een beetje parfum op. Maar meestal vergeet ik dat…

6) Welk product kan niet ontbreken in je avondroutine?
Gezichtsreiniger! Met stip op nummer 1. Ik MOET mijn gezicht schoonmaken ’s avonds anders voel ik mij ‘s morgens ontzettend vies.

7) Welke beautytool is een must volgens jou?
Als je foundation gebruikt dan zeg ik de ‘beautyblender’. Ik gebruik hem zelf niet iedere dag maar eerlijk is eerlijk. Mijn make-up zit wel veel mooier als ik het aanbreng met de beautyblender.

8) Wat voor huidtype heb je?
Ik heb de meest lastige huid die er is. De gecombineerde. Een vette T-zone en droog aan de zijkant van mijn gezicht. Ik heb dan ook vaak pukkeltjes 🙁

9) Welke dagcrème gebruik je?
Ik gebruik de gezichtsolie van Aleeza Cosmetics. Een olie met natuurlijke ingrediënten. Sinds ik deze gebruik merk ik echt verbetering. Mijn huid is een stuk rustiger.

10) Hoe was je huid in de puberteit?
Oh god, dat was vreselijk. Ik had ONTZETTEND veel puistjes. Vooral op mijn voorhoofd en mijn kin. Ik kan me nog herinneren dat iemand een keer pizzakop tegen mij zei. Dat vond ik heel erg..

John Masters organics face cleansers 662411) Wat is jouw ultieme tip tegen onzuiverheden?
Reinig je gezicht IEDERE ochtend en avond!!! Het belangrijkste denk ik. Verder is het goed om veel water te drinken. Sinds kort gebruik ik producten met natuurlijke ingrediënten. Zonder chemische toevoegingen. Ik merk dat dit voor mij ook goed werkt!

12) Welke concealer gebruik je?
Ik gebruik de ‘Natural Finish Cream Concealer’ van Shiseido.

13) Welke ondertoon heeft jouw huid?
Ik heb een gele ondertoon. Mijn oma is Indonesisch, dus kan het ook eigenlijk niet anders 😉

Nagellak14) Hoe vaak lak jij jouw nagels?
Vaker dan nodig.. Haha. Meestal 2 a 3 keer per week. Ik raak snel verveeld en wil dan weer een ander kleurtje.

15) Welke mascara is jouw favoriet?
Ik heb eigenlijk geen favoriete mascara. Van mijzelf heb ik al zwarte wimpers en ook een heleboel en lange wimpers. Iedere mascara werkt wel voor mij. Als ze maar geen klontjes geven.

16) Favoriete beauty winkel?
De Douglas. Zonder twijfel. Douglas heeft vrijwel ieder merk dat ik fijn vind (ook MAC).

17) Wat is voor jou een no go wat betreft beauty?
De verkeerde kleur foundation. DON’T! Ook wenkbrauwen kunnen behoorlijk worden verkloot.. Streepjes of veel te dik. Spinnepoten als wimpers zijn ook echt een no-go en vervolgens de french-manicure op de nagels. Sorry, maar dat is écht geweest.

18) Ik ga niet de deur uit zonder …
BB-cream. Dit draag ik altijd als ik weg ga. Soms ook alleen maar BB-cream. Het maakt je huid net iets gezonder en mooier.

19) Als je naar een feestje gaat, sta jij bekend om je …?
High heels blijkbaar. Ik deed dit nooit bewust maar laatst zei iemand ‘Hey, Mayke op sneakers? Dat is gek’. De laatste tijd ben ik trouwens wel makkelijker. Ik draag redelijk vaak sneakers.

20) Wat is je favoriete blush?
MAC Sheertone Shimmer Blush in de kleur ‘ Trace Gold’. Lekker bronzy.

21) Voor welk productsoort heb jij een grote liefde?
De laatste tijd heb ik een tic met natuurlijke producten. Maar sowieso dierproefvrije make-up. Dat vind ik heel belangrijk! Om even terug te komen op MAC. Alleen de producten die in China zijn gemaakt zijn getest op dieren. Kijk maar eens op jouw MAC product. Die zijn niet in China gemaakt. En dus ook niet op dieren getest. Promised!

Lipsticks22) Lipstick, lipgloss of lipstain?
Lipstick! Zonder twijfel. Ik vind lipgloss en lipstain ook fijn hoor. Maar als ik moet kiezen dan ga ik echt voor lipstick.

23) Wat is jouw ‘lips but better’-lipproduct?
Ik gebruik vaak een nude kleurige lippencil voor mijn lippen. Tegenwoordig zijn ze zelfs gehydrateerd dus heb je ook geen last van droge lippen. Ziet er heel natuurlijk uit en het blijft vrijwel de hele dag zitten 🙂

24) Wat is je favoriete highlighter?
Oke, surprise… MAC Soft and Gentle. Een hele subtiele en prachtige highlighter. Zomer, winter het maakt niet uit. Kan altijd. Ik houd sowieso van highlighters!

Sisley bronzer25) En je favoriete bronzer?
Ietwat prijzig maar definitly worth it: Sisley Phyto-Touche. Héél natuurlijk en heel licht om te dragen. Prachtige bronzer.

26) Koop je wel eens make-up via Ebay?
Nee, nog nooit gedaan.

Ibiza27) Wat is het leukste/mooiste product dat je ooit hebt gekregen van een dierbare?
Gaat het over beautyproducten? Zo ja, mijn beste vriendin werkt bij MAC en ik krijg dus geregeld ‘cadeautjes’. Kerst? MAC. Sinterklaas? MAC. Verjaardag? MAC. En soms ook wat tussendoor. Allemaal mooi!
Buiten beauty producten om.. Ik kreeg van mijn moeder een weekje Ibiza voor mijn afstuderen. Uiteraard samen met mijn moeder. Een heerlijke vakantie met mooie herinneringen.

28) Welk product staat nog sowieso op je wishlist?
La Mer crème.. Al best lang..

29) Wat is je favoriete budget product?
Catrice heeft echt hele fijne make-uppies en nagellakjes. Heel budget en van super kwaliteit. Ik kijk regelmatig even in de Kruidvat of ze weer iets moois hebben.

Jo Malone30) Wat is je favoriete high end product?
De Jo Malone producten vind ik altijd erg fijn. Maar mijn favoriet is wel de La Mer crème. Ik gebruik hem soms van mijn vriendin. Maar heb er nog steeds geen aangeschaft

31) Waar ben jij super goed in wat betreft make-up?
Hmmm. Dat is een lastige want ik beschouw mezelf niet echt supergoed met make-up. Maar ik denk dat ik wel goed ben in brows. Ik krijg hier regelmatig complimentjes over.

32) Nooit meer oogschaduw of nooit meer lipstick?
Oogschaduw draag ik vrij weinig dus ik ga voor nooit meer oogschaduw.

Nikkie33) Waar haal jij je inspiratie vandaan voor looks?
First of all van mijn vriendin. Zij heeft de opleiding bij House of Orange gedaan en heeft dus heeeeeeel veel goede tips. Verder vind ik Nikkie Tutorials geweldig!

34) Waarom ben je make-up gaan gebruiken?
Echt een reden kan ik niet geven. Maar natuurlijk omdat ik het mooi vind. Je kunt de mooie aspecten van je gezicht laten opvallen en de mindere verhullen. Ik voel me ook echt een stuk zelfverzekerder als ik make-up draag.

35) Welk advies wil jij meegegeven aan de jonge meiden die net met make-up willen beginnen?
Zorg ten eerste voor een goede foundation die bij jouw huid past. Dit kan je hele look maken of breken.
Ga vervolgens niet te drastisch aan het werk met je wenkbrauwen. Te dun epileren is echt een ramp. Ga desnoods de hele dag wenkbrauw foto’s kijken op Instagram. Je wenkbrauwen bepalen vaak je uitstraling en als je het verkeerd doet dan kun je er heel raar uitzien.
Maar doe vooral wat JIJ mooi vindt. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Dit waren de 35 vragen beantwoord door Mayke. Ik weet in ieder geval dat ik voor mijn wenkbrauwen aan moet kloppen bij haar, maar ook voor andere beautyadviezen kan ik bij Mayke terecht. Heb jij nog leuke beauty vragen, laat ze dan hieronder achter bij de comments en misschien kan Mayke ze een andere keer beantwoorden.

Wat is jouw favoriete make-upproduct?

24 Comments

 • Reply
  Michelle
  21 februari 2016 at 06:59

  De Sisley bronzer is zo onwijs mooi!

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:03

   Ja he!!! Mijn (denk ik) duurde make-up product maar absolutely worth it!! <3

 • Reply
  Sabine
  21 februari 2016 at 08:58

  La Mer crème staat ook op mijn wishlist, lijkt me een geweldig product

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:03

   Jammer dat ze zo duur zijn he.. Maar someday komt deze op mijn kastje te staan 😉

 • Reply
  Miranda
  21 februari 2016 at 09:17

  Heel leuk om te lezen!

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:04

   Dankjewel 😀

 • Reply
  Mariska
  21 februari 2016 at 10:04

  Super leuk! Nikkietutorials volg ik ook altijd. De Douglas is inderdaad zooooo een mooie winkel! Wauw. Met Benefit, en de Mac counter, en Smashbox, en ohhh als ik er aan denk alleen al, loopt m’n geld bijna weg. Soft ’n Gentle wil ik heel graag toevoegen aan m’n collectie 😀

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:04

   Yep… Douglas is best gevaarlijk voor mij haha! Dus ik loop er niet te vaak naar binnen.
   En Soft ’n Gentle is prachtig!! <3

 • Reply
  Sanea
  21 februari 2016 at 10:19

  Je wenkbrauwen zijn inderdaad prachtig!

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:05

   Wat lief van je! Dankjewel 🙂
   xx

 • Reply
  Vivian
  21 februari 2016 at 10:40

  Wat een prachtige foto’s van de producten! Nikkietutorials is inderdaad pro!

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:05

   Dankjewel! Leuk om te horen 🙂 Ik doe mijn best <3

 • Reply
  Petra
  21 februari 2016 at 10:57

  Heel tof om te lezen! Ik heb zelf voornamelijk budget make-up (van de Kruidvat en Etos)

  • Reply
   Suzanne
   21 februari 2016 at 11:01

   Daar is ook absoluut niks mis mee. Mijn eigen stash bestaat ook uit producten van zowel high end merken als budget.

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:06

   Ik ook hoor!! En die zijn prima. Maar de wat duurdere producten zijn toch, eerlijk gezegd vaak wel mooier….
   Alhoewel ik ook vaak mijn lipsticks afwissel met catrice 🙂

 • Reply
  Monica Sofia
  21 februari 2016 at 12:12

  Zij is zo leuk. Fijn om te lezen dit ook X

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:06

   Aaah wat lief om te horen <3

 • Reply
  Marushi
  21 februari 2016 at 12:22

  Wat een leuk interview zeg! Heel leuk om meer over haar te weten te komen, echt zo’n leuke meid! ^^ -x-

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:07

   Wat een lieverd ben je toch! <3 Dankjewel!! x

 • Reply
  dirk1heidi
  21 februari 2016 at 15:41

  Wat leuke interview is het meid.

  • Reply
   Mayke
   22 februari 2016 at 18:07

   Dankjewel 🙂 xxx

 • Reply
  Mayke
  22 februari 2016 at 18:08

  Wat is het leuk geworden Suzanne!!
  En wat een lieve reacties allemaal. Bedankt!!
  Ik word er helemaal blij van <3

  xxxxx

 • Reply
  Senna
  5 maart 2016 at 08:48

  Onwijs tof om te lezen!

  • Reply
   Mayke
   5 maart 2016 at 19:43

   Dankjewel 🙂

  Geef een reactie