Interieurtrends 2016

woonidee2De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met de interieurtrends die in zijn, of decoratie items die ik mooi vind. Zo zoek ik heel internet af voor leuke woonideeën om ons huis met de trends mee te laten gaan, maar er natuurlijk ook leuk uit te laten zien! Vandaag deel ik de interieurtrends van 2016 (en mijn favorieten!)

woonidee3Poeder- en huidskleuren

Poeder- en huidskleuren zijn kleuren die op dit moment veel terugkeren in het interieur. Dit geldt hetzelfde voor wit. Deze lichte kleuren komen veel terug en laten de kamer een stuk groter lijken en ook straalt het frisheid uit. Als je het op een goede manier samen combineert en eventueel gebruik maakt van elke donkere of grijze accenten, levert dit een heel mooi geheel op.

Okergoud

Okergoud zie je de laatste twee jaar al heel erg omhoog krabbelen. Dit is een prachtige kleur die veel in details worden gebruikt. Je ziet ze overal in huis terug komen. In de keuken, in de huiskamer zie je leuke decoratie spulletjes en ook op de badkamer keert deze kleur helemaal terug. Het oogt strak, chic en duur en dat is waar de meeste mensen naar opzoek zijn en daarnaast is het ook een prachtige combinatie met de poeder-, huiskleuren en wit.

woonidee1Oude items hergebruiken

Oud en saai, wat zeg ik nou? Oude items komen namelijk weer helemaal terug. De trend is namelijk om oude, gebruikte materialen terug te laten komen in je huis. Bijvoorbeeld een oude werktafel die je gaat gebruiken als eettafel of als standaard voor een lamp. Je kunt er veel kanten mee op en het is ook leuk om hiermee te experimenteren.

Haakwerk

Haak- en breiwerk komen ook weer veel terug in het interieur. Je ziet het terugkomen in de kussen en plaids in het huis en dit oogt weer heel knus in vergelijking met okergoud en daarnaast kun je ook zelf hiermee aan de slag gaan. Veel haak- en breiwerken zijn namelijk makkelijk zelf te maken en weer een leuke bezigheidstherapie.

woonidee2De natuur binnenshuis

De natuur komt ook weer helemaal terug en dit is een trend die ik geweldig vind! Ik hou van plantjes en potjes en het geeft ook direct een sfeertje aan je oude, saaie interieur. Daarnaast zie je ook veel nieuwe soorten potjes om deze plantjes nog leuker mee te maken. Je ziet namelijk veel hoge staanders om je plantjes in te doen, het is vullend voor in je huiskamer, maar daarnaast kun je het ook neerzetten als jij je kerstboom nog een beetje mist.

Allemaal leuke interieurtrends die ik in mijn huis probeer te halen. Helaas heb ik op mijn slaapkamer donkere muren, maar dit probeer ik weer aan te kleden met lichte items en zo krijg je ook het lichte, grote gevoel wat we allemaal willen creëren.

Wat is jouw favoriete interieurtrend?

9 Comments

 • Reply
  Sabine
  februari 18, 2016 at 12:40

  Op dit moment ben ik inderdaad bezig om een oud iets op te knappen voor in de huiskamer. Veel werk, maar het is wel heel gaaf.

 • Reply
  Michelle
  februari 18, 2016 at 13:38

  Hele mooie trends heb je onder elkaar gezet. Ik ben fan van het haakwerk!

 • Reply
  Vivian
  februari 18, 2016 at 14:39

  Okergoud is zo mooi! Ze verkopen zelfs items hiervan de bij de action! HEMA is ook een leuke winkel die hier bij aansluit.

 • Reply
  Jolet
  februari 18, 2016 at 15:34

  Ik vind de 2e collage echt prachtig!

 • Reply
  Pip
  februari 18, 2016 at 15:39

  Leuk om dit allemaal te lezen, sommige dingen wist ik helemaal niet!

 • Reply
  Lou-ann
  februari 18, 2016 at 15:42

  Ik vind de trends echt veel leuker worden steeds, hier zitten ook weer erg mooie plaatjes tussen! Ik ben echt fan van het Scandinavische, hihi. Xoxo

 • Reply
  silkeblogs
  februari 18, 2016 at 18:03

  Ik hou van okergoud! =D x

  • Reply
   Suzanne
   februari 18, 2016 at 18:13

   Mooi is dat hé? Het is een prachtige kleur om mee te decoreren!

 • Reply
  Romy
  februari 20, 2016 at 00:33

  Heel leuk artikel meis! Ik ben vooral verzot op witte meubels en de natuur binnenshuis. Ook de hergebruikte items zien er echt heel gaaf uit!

 • Leave a Reply