Iva Natura Cleanser & Body Lotion

IMG_4479Twee producten die ik in de winter elke dag gebruik, zijn een cleanser en een body lotion. Ik vind het belangrijk om mijn huid elke dag goed te reinigen en te verzorgen met een body lotion om op deze manier schilfers en een trekkerige huid te voorkomen. Twee producten die ik daar op dit moment voor gebruik, zijn deze Liquid Cleanser Soap en Moisturizing Body Lotion For All Skin van Iva Natura.

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen om op deze manier onzuiverheden te voorkomen en daardoor je huid ook mooi en egaal te houden. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om een body lotion te gebruiken. Dit helpt om je huid te beschermen tegen de kou en schilfers te voorkomen. Producten die je dus zeker moet hebben en zeker in de wintertijd!

IMG_4482

Liquid Cleanser Soap

Liquid Cleanser soap is een reiniger voor de handen en het gezicht met zeepkruid Anjer extracten. Het is een echte reinigingszeep die de huid zou moeten verzorgen en een verfrissend effect heeft. De zeep hydrateert en heeft een heerlijke kruidige geur.

IMG_4483Ingrediënten: Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Ammonium Lauryl Sulfate**, Cocamidopropyl Betaine**, Myrtus communis*, Thymus vulgaris*, Decyl Glucoside**, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**, Saponaria officinalis (AP), Sodium Benzoate**, Citric Acid**, Fragrance

Water is vaak de boosdoener in dit soort producten, want dit droogt de huid uit en maakt het trekkerig. Het persoonlijke advies dat ik had gekregen bij een gezichtsbehandeling, was om producten voor het gezicht waar veel water in zit, te vermijden. Dit maakte me dus al een beetje bang, zou het product echt mijn huid droog maken. Gelukkig is het product niet alleen te gebruiken voor de huid, maar ook als handzeep. Mocht ik het dus niet kunnen verdragen op mijn gezicht, dan kan ik het nog altijd gebruiken voor mijn handen.

IMG_4488Het product is heel erg waterig, maar heeft een redelijke sterke geur. Niet echt een geur die je verwacht bij een reiniginszeep. De zeep droogt inderdaad mijn huid uit, waar ik al bang voor was. Voor mijn handen kan ik de zeep wel gebruiken, hier is hij ook voor aan de droge kant, maar het is beter dan voor het gezicht. Jammer van het product!

De Liquid Cleanser Soap kost €13,49.

IMG_4500Moisturizing Body Lotion For All Skin

De bodylotion heeft een hydraterende werking voor ieder huidtype. De bodylotion bevat het vlinderbloem extract en heeft een kalmerende geur. Het is rijk aan bio-flavonoïden en heeft anti-allergische eigenschappen. Het product helpt de vochtbalans op peil te houden, zelfs op drogere plekken van je lichaam.

IMG_4502Ingredienten: Aqua, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Caprylic/Capric Triglyceride**, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate Se**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate**, Olea europaea Fruit Oil*, Argania spinosa Kernel Oil*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**,Sodium Benzoate**, Astragalus munzurensis (Munzur Mount Milkvetch) Extract (AP), Betula browicziana (AP), Sambucus ebulus Flower Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **, Myrtus communis*, Thymus vulgaris* Fragrance

IMG_4505Het product is erg romig en heeft een dikkere structuur. Het verdeelt geleidelijk over de huid, maar duurt wel een tijdje voordat het intrekt. De geur die aanwezig is in het product, vind ik niet prettig. Het zou een kalmerende geur moeten zijn, maar ik vind het zelf erg zeperig ruiken. Geen prettige geur die je op je lichaam wilt hebben, ik vind dat een bodylotion fris moet ruiken en niet muf.

De bodylotion voelt wel verfrissend aan op de huid. Tijdens het intrekken, voel je het verfrissende op je huid. Je huid voelt niet direct zachter aan na het aanbrengen, je voelt het product eigenlijk helemaal niet meer als het is ingetrokken, maar dat betekent ook dat het geen vettig laagje achterlaat op de huid. Gemengde gevoelens dus over het product. Het verfrissende effect is fijn, maar ik heb niet het idee dat het mijn huid verzorgd en hydrateerd.

De Moisturizing BodyLotion For All Skin kost €16,50.

IMG_4515Ik ben niet heel erg enthousiast over beide producten. Ik vind het jammer dat mijn huid niet goed reageert op de cleanser en de bodylotion is ook niet mijn favoriet. Ik vind het erg jammer, want ik had hoge verwachtingen hiervan.

Ben jij bekend met de producten van Iva Natura?

Deze producten zijn opgestuurd of ik ben betaald voor deze blogpost, lees mijn disclaimer.

11 Comments

 • Reply
  Marielle
  februari 3, 2016 at 08:32

  Jammer dat ze niet zo goed bevallen

 • Reply
  Liesbeth
  februari 3, 2016 at 09:35

  Hele mooie producten. Jammer dat ze voor jou huid enigszins tegenvallen.

 • Reply
  Eef
  februari 3, 2016 at 10:16

  Ik kende dit merk ook nog niet. De cleanser is inderdaad waterig, zelf vind ik dat heel prettig.

 • Reply
  Nes
  februari 3, 2016 at 10:42

  Kom bij toeval je review tegen bij het zoeken naar een product van dit merk en dit is de eerste “minder positieve” review die ik lees over dit merk.
  Ik gebruik zelf sindskort de bodylotion en de black facemask van iva natura en ben er juist fan van. Reageerd dus toch van huid tot huid anders en over smaak valt niet te twisten want de bodylotion ruikt “like heaven” voor mij 🙂

  • Reply
   Suzanne
   februari 3, 2016 at 16:58

   De geur is inderdaad voor iedereen verschillend. Dit is de omschrijving hoe het voor mij overkomt. Daarnaast is het verschillend welk huidtype je hebt en dus reageert op verschillende producten en ingrediënten.

 • Reply
  Mariska
  februari 3, 2016 at 12:53

  Dit merk ken ik nog niet! Het ziet er op zich prima uit maar kan helaas tegen vallen.

 • Reply
  Marij
  februari 3, 2016 at 13:02

  Jammer dat het niet een geschikt product is voor jou. Toch voor iedereen verschillend inderdaad.

 • Reply
  Paki
  februari 3, 2016 at 13:40

  Jammer dat het jou tegenvalt. Ik gebruik zelf ook een aantal producten van iva natura en deze bevallen mij enorm goed! De dag en nachtcrème, en bodylotion zijn heerlijk en trekken goed in. K heb van mijzelf een Vette huid en sinds ik deze producten gebruik is dit niet meer het geval.
  De showergel green tea is ook heerlijk, geeft een rustgevend gevoel. De facemask zorgt ook voor een rustige huid, zeker een aanrader! En de cleanser is waterig, maar erg prettig in gebruik. Je krijgt er geen droge handen van. K ben een echte fan van Iva Natura:)

  • Reply
   Suzanne
   februari 3, 2016 at 16:54

   Het is inderdaad heel verschillend per huidtype. Zoals je al benoemd, je hebt een vette huid en dit is door de producten minder geworden. Er zit dus wel degelijk een uitdrogende werking in, dit door de water die er in het product zit. Omdat mijn huid echter al droog is, heeft dit voor mij niet het gewenste effect.

 • Reply
  sabine
  februari 3, 2016 at 16:52

  Mooie producten, jammer dat ze voor je tegenvallen!

 • Reply
  Vivian
  februari 3, 2016 at 19:17

  Ik ben erg benieuwd geworden naar de Liquid Cleanser Soap. Jammer dat hij jouw huid uitdroogt, dat is zeker niet goed

 • Leave a Reply