Thuis je haar verven

IMG_5419Veel mensen vinden het toch lastig, thuis hun haar verven. Je hebt geen specialist om je heen en als het mis gaat, wat moet je dan doen! Ik deel je vandaag een aantal tips die ik toepas om zelf mijn haar te verven, gewoon thuis en ook vertel ik met welk pakket ik mijn haar verf en waarmee ik zelf geen enkel probleem heb ondervonden.

Een tijdje terug vertelde ik op mijn blog dat ik mijn haar had geverfd. Dit heb ik toen gedaan met een pakket van WeColour. Ik wou mijn haar een tintje donkerde verven en zo ben ik uitgekomen op de kleur donkerblond.

IMG_4371De kleur

Ik wou  mijn haar een tintje donkerde verven en zo ben ik uitgekomen op de kleur donkerblond. Het is belangrijk om dit voor jezelf te bepalen en ook te weten dat het donkerder kan uitvallen, dan dat je zelf had gedacht. Het is dus slim om voorzichtig te beginnen en het liefst met een kleur die niet te veel afwijkt van je eigen haarkleur. Zeker als je het voor het eerst doet, kan het best zijn dat je het niet mooi vind of dat je heel erg moet wennen. Begin dus ook voorzichtig en bepaal goed de kleur die je wilt.

IMG_4386Vraag advies

Het is heel belangrijk om aller eerst advies te vragen aan de webshop of de kapperszaak waar jij je producten vandaan haalt, wat de producten doen met je haar en of het wel verstandig is. Via WeColour kun je aller eerst je kleur gaan bepalen en daarbij wordt ook de vraag gesteld of je al eens eerder je haar hebt geverfd en zo ja op welke manier. Bij een aantal manieren is het niet meer mogelijk om je haar nog eens te verven, omdat dit dan voor complicaties zorgt en je haar er niet beter van gaat worden. Mocht dit het geval zijn dan kun je beter je haar laten verven door een kapper.

IMG_4398Neem de tijd

Het is belangrijk als je je haar gaat verven, dat je de tijd hiervoor neemt. Ga niet gehaast aan het werkt, want dit heeft niet veel nut en de kans dat er dan iets mis gaat, is dan een stuk groter. Ga rustig te werk, vraag eventueel of je moeder of vriendin erbij kan zijn om je te helpen en geniet ervan! De tijd dat je verf moet intrekken, kan ook een moment voor jezelf zijn. Lees even een tijdschrift of bezoek leuke blogs. Dat dooft de tijd en je doet even iets voor jezelf.

De dagen na het verven

De eerste dagen nadat je je haar hebt geverfd, zal de kleur nog wat veranderen. De eerste dag is de kleur nog niet zoals hij zal zijn, deze zal nog wat veranderen en wat terugtrekken. Schrik hier dus niet van! Daarnaast is het belangrijk dat je de eerste en de tweede keer van het wassen van je haar, oplet met de handdoeken. Zelf had ik namelijk heel erg dat mijn haar die twee keer nog afgaf aan de handdoek. Helemaal niet erg, dit krijg je er nog gewoon uit, maar gebruik dan niet de spierwitte handdoek van je moeder.

Het opletten met de handdoeken is hetzelfde als je kussensloop. Als je met droog haar naar bed gaat, is er niets aan de hand, maar de eerste twee keren met nat haar naar bed gaan is echt een ramp! Let hier dus ook even op, leg er een handdoek onder of föhn je haar even droog.

En dit waren mijn belangrijkste tips! Zorg dat je goed voorbereid aan het werkt gaat en dan scheelt het een heleboel gedoe en uiteindelijk heb je er alleen maar meer plezier van!

Verf jij je haar thuis of laat je het doen door de kapper?

16 Comments

 • Reply
  Marielle
  januari 13, 2016 at 09:18

  Super handige tips!

 • Reply
  Eef
  januari 13, 2016 at 09:53

  Staat je echt fantastisch!

 • Reply
  Liesbeth
  januari 13, 2016 at 10:17

  Hele handige tips. Ik wil binnenkort mijn haar verven, dus dit kan ik wel gebruiken. Staat je ook goed je haar.

  • Reply
   Suzanne
   januari 13, 2016 at 12:41

   Binnenkort komt er ook nog een unboxing van het We Colour pakket. Voor mij is het zeker een aanrader geweest.

 • Reply
  Marij
  januari 13, 2016 at 10:31

  Hele handige tips. De dagen na het verven, dat was nog helemaal nieuw voor mij. Zulke dingen wist ik namelijk nog niet.

 • Reply
  Sabine
  januari 13, 2016 at 10:52

  Het oogt iets donkerder dan donkerblond vind ik zelf, staat je wel super mooi!

  • Reply
   Suzanne
   januari 13, 2016 at 12:42

   Het is op de foto inderdaad wat donkerder, maar zelf vind ik het wel mooi.

 • Reply
  Femke
  januari 13, 2016 at 11:17

  Staat je prachtig en hele handige tips!

 • Reply
  Vivina
  januari 13, 2016 at 12:40

  Handig zo’n pakket om je haar thuis te verven, lijkt me een stuk makkelijker!

 • Reply
  BlogbyDenisee
  januari 13, 2016 at 14:30

  Handige tips

 • Reply
  Romy
  januari 13, 2016 at 14:40

  Soms vind ik het zo jammer dat mijn haar zo donker is! Ik moet mijn haar al snel laten bleken om het in een andere tint te verven. Toch hele handige tips meis! Die kan ik zeker toepassen als mama me weer eens aan het werk zet en mij haar haar laat verven.

  • Reply
   Suzanne
   januari 13, 2016 at 15:02

   Het is inderdaad een stuk moeilijk om je haar nu lichter te verven en dan zou je inderdaad moeten gaan bleken. Het is niet onmogelijk!

 • Reply
  Lobke - Lovali
  januari 13, 2016 at 15:45

  Erg handig dat pakket! De laatste keer dat ik mijn haar thuis verfde (of uberhaupt verfde..), werd het bijna zwart terwijl ik een verpakking van licht blond-bruin had gepakt (en ja, want we hebben de verpakking daarna nog eens duizend keer bekeken!!). Als ik nu nog mijn haar ga kleuren, dan wordt het een bezoekje langs de kapper hihi!

 • Reply
  Saraya
  januari 13, 2016 at 20:25

  Handige tips, donkerblond staat je erg mooi 🙂
  X

 • Reply
  pizza hut coupon codes august 2016 meteor
  juli 22, 2016 at 13:54

  Ich würde gerne den MrSpexx-Gutschein gewinnen, weil ich mit meiner jetzigen Brille meine eigene Mama schon fast gar nicht mehr erkennen kann – es muss dringend eine neue her.

 • Leave a Reply