Decoreren met kaarten en posters

05Astrid & Linda – Kaarten in je huis, een leuke manier om je huis gezelliger te maken, maar ook een persoonlijk sfeertje te creëren. Vandaag laten wij jullie 7 ideeën zien die makkelijk toe te passen zijn in je interieur. Door dit project kregen wij in de gaten dat het eigenlijk veel leuker is als je kaarten op deze manier bewaart dan ze na een verjaardag of ander feestje gewoon in een lade te stoppen. En tegenwoordig zijn er ook heel veel leuke kaarten te koop die je gewoon in je interieur wil zetten!

Aller eerst, wie zijn wij?
Wij zijn Astrid en Linda van No Ordinary Tales. We hebben een webshop en daarnaast ook een eigen blog. Het leek ons leuk om onze ideeën te delen met de lezers van S-Diary, hoe je een persoonlijk sfeertje kunt creëren in je huis met kaarten. In deze post komen er nog al wat DIY’s van onszelf voorbij, elke dinsdag verschijnt er op onze blog een DIY en we hebben er veel die erg goed passen bij het kaarten thema.

02Idee 1:

Tegenwoordig zijn er heel veel leuke dienbladen te koop, denk hierbij aan de HAY kaleidoscope, deze zijn verkrijgbaar een diverse kleuren en formaten en geven zo je interieur meteen wat kleur. Deze dienbladen kan je in elkaar zetten en zo krijg je verschillende vakjes waar je vaasjes, plantjes en natuurlijk kaarten in kan zetten. De kaart hebben we in een klein driehoekje gezet, omdat je niet veel nodig hebt om van dit een leuk geheel te maken. Het driehoekje hebben we van lucht drogende klei gemaakt. Bekijk hier de DIY.

04Idee 2:
Je hebt natuurlijk thuis al heel veel lijstjes liggen maar om het nog net iets persoonlijker te maken kan je deze lijstjes zelf leuker maken en dat hebben wij ook gedaan met het lijstje op deze foto. Door daar een kaart in te stoppen krijg je een klein kunstwerkje die je in het middelpunt van je kamer wil zetten!

05Idee 3:
Heb je deze geweldige glazen boxen ook al in de winkel zien liggen? Deze komt van de Leen Bakker af maar wij hebben ze ook al zien liggen bij de Xenos. De boxen zijn eigenlijk kleine musea. Stop er bijzondere objecten in of in dit geval een leuke kaart en je hebt meteen iets moois. Deze kaart kan je feestelijker aankleden door er wat confetti bij te strooien. Want confetti maakt alles beter 😉

06Idee 4:
Je hebt vast al wel de clipboards voorbij zien komen op social media. Deze zijn helemaal van nu en wij hebben ze zelf gemaakt. De clipboards zijn een super leuke manier om je kaarten en posters te vergezellen in je interieur en het is heel erg makkelijk om er elke week een andere in te stoppen. Bekijk hier de DIY.

07Idee 5:
Toen Astrid ging verhuizen had ze veel inspiratie van Pinterest afgehaald om haar huis leuk te decoreren. Je zag en ziet nog steeds heel veel gaatjes borden voorbij komen. Daar wilde zij haar eigen inspiratie bord van maken en dat is gelukt door middel van de knijpertjes. Die kunnen zo in de gaatjes gestoken worden en op die manier heb je een leuke manier om je kaarten op te hangen. Bekijk hier de DIY.

08Idee 6:
Dit idee vergt een beetje werk maar geeft wel een heel leuk resultaat. Je hebt een rekje met reageerbuisjes nodig (deze komt van Xenos af), een kaart, mesje, lineaal en snijmat. Je snijdt de kaart in 6 reepjes en stopt deze in de buisjes. En zeg nou zelf dit kijkt toch heel feestelijk!

09Idee 7:
Dit idee vergt het meeste werk maar geeft wel een heel bijzonder effect. Niet alleen bijzonder omdat het er mooi uit ziet maar ook bijzonder omdat je je kaarten op deze manier een prachtig plekje geeft. Dit idee kwam na het lezen van het boek Opgeruimd door Marie Kondo. Zij geeft in haar boek tips hoe je in zo’n opgeruimd mogelijk huis kan wonen zonder elke keer te hoeven opruimen. Dus het weggooien van nutteloze spullen hoort daar bij. Wie heeft het niet dat je jouw kaarten in een lade gooit omdat je het niet kan weggooien door de emotionele waarde van de kaartenq, maar er verder niets meer mee doet? Dit idee zorgt voor een opgeruimde la en je emotionele waarde blijft in stand omdat je de kaarten hebt gebruikt in dit prachtige kunstwerk.

Dit waren onze ideeën om met kaarten je interieur te versieren. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren. Alle kaarten en de poster die je gezien hebt zijn te bestellen in onze webshop, neem dus gerust een kijkje.

Liefs, Astrid en Linda

No Comments

 • Reply
  Lotte
  december 12, 2015 at 08:12

  Heel erg leuk om te zien hoe je hiermee kan decoreren. Ik ben hier zelf echt geen ster in, absoluut niet.

 • Reply
  Romy
  december 12, 2015 at 09:22

  Super gaaf artikel met prachtige foto’s! Bij mij eindigen kaarten altijd in een grote doos en eens in de zoveel jaar zelfs in de papierbak. En dat terwijl ze er vaak mooi uit zien.

 • Reply
  Falibeauh
  december 12, 2015 at 09:51

  Handige tips! Echt leuk!

 • Reply
  Denise
  december 12, 2015 at 11:15

  Heel tof om te zien en wat een mooie foto’s! Ik kende deze webshop nog niet.

 • Reply
  Anne
  december 12, 2015 at 12:10

  Leuk om te zien! Ik heb op een bord in mijn kamer allemaal mooie kaarten hangen en quotes. Erg inspirerend om deze bij je te hebben.

 • Reply
  Lisa
  december 12, 2015 at 13:23

  Wat een prachtige kaarten en posters!

 • Reply
  Julia
  december 12, 2015 at 14:36

  Heeeel erg leuk!

 • Reply
  Simplynspecial
  december 12, 2015 at 17:23

  Clipboards met kaarten vind ik erg leuk om te gebruiken in je interieur 🙂 Tof!

 • Reply
  BlogbyDenisee
  december 13, 2015 at 11:35

  Leuk

 • Reply
  Astrid & Linda
  december 13, 2015 at 16:23

  Leuk om de post in het echt te zien! We vonden het heel leuk om voor jou deze post te creëren!

 • Reply
  denisekooter
  december 14, 2015 at 09:03

  Super leuk 🙂

 • Leave a Reply