What’s in my schoolbag?

IMG_8087In het thema van back to school kan het natuurlijk niet ontbreken om de inhoud van mijn schooltas te showen! Alle spullen zijn gepakt en ik hoef alleen mijn eten en een flesje water in mijn tas te doen en ik ben helemaal ready to go. Lijn 20, kom maar! Ik sta al bij de halte te wachten. Nu even zonder gekkigheid, ik laat jullie vandaag de inhoud van mijn nieuwe schooltas zien. Wat neem ik mee als ik naar school ga, is het een misterieuze beautycase of kies ik er voor om met een babyface naar school te gaan. We gaan het zien!

IMG_8088Ik zit nu in het tweede leerjaar van een mbo opleiding, vanuit een mbo opleiding wordt tegenwoordig heel veel gedaan via de laptop. Je maakt je huiswerk grotendeels op je computer en ook wordt er verwacht dat je aantekeningen vanuit hier maakt. Daarom heb ik gekozen voor een laptoptas, de Cowboysbag Laptoptas in Sterling Brown. Het voordeel van deze laptop tas is het aparte laptopvak. Je kunt hier heel gemakkelijk je laptop in kwijt en in de andere vakken is er plaats voor andere dingen, zoals eten, je agenda en eventueel boeken.

IMG_8093We beginnen met het vak los van het laptopvak. Daarin heb ik eigenlijk alles in zitten wat niet bij mijn laptop hoort, maar wel schoolgerelateerd. De items die je hier ziet zijn allemaal van de HEMA, de spulletjes van de HEMA zijn altijd heel erg leuk en vrolijk gekleurd. Helemaal Suzanne! Je ziet hier; mijn boek, mijn schrift, een groot notitie schrift, mijn agenda voor aankomend schooljaar en mijn etui.

IMG_8095Dit is mijn agenda voor aankomend schooljaar. Ik heb altijd een agenda, ookal werk ik digitaal voor school en mijn blog, ik schrijf toch alles op in mijn agenda. Dit is een A5 formaat agenda met allemaal leuke kleurtjes en een ringband. Ik heb gekozen voor een ringband, want hierdoor kun je hem ook gemakkelijk open leggen op je bureau.

IMG_8094Mijn schoolboek en schrift. Als ik voor bepaalde vakken wel een schrift nodig, dan kies ik vaak voor een klein schriftje. Samenvatting schrijf ik meestal toch in mijn groot notitieschrift of maak ik via de laptop. Met zulke kleine schriftjes kun je deze in het boek doen of er met een flap in stoppen. Zo heb je altijd alles bij de hand!

IMG_8099Dit zijn een aantal kleine rommeltjes die ik altijd in mijn tas heb zitten. Zo zie je mijn Apple oortjes, mijn OV-chipkaart, mijn telefoon, een USB-stick (altijd handig, zeker als je met een laptop werkt op school), een pakje kauwgom, een parfumverstuiver met Chanel 5°, twee haarelastiekjes, een spiegeltje en wat beauty stuff.

IMG_8100De beauty items zijn een Essence Longlasting Lipstick Nude in 03 Come Naturally, W7 Tutti Fruity Lipgloss en een handcream van HEMA.

IMG_8102Dan nog een aantal dingen die ik niet kan missen in mijn tas, namelijk mijn portemonnee met daarin alle pasjes en natuurlijk wat geld, mijn brillenkoker van de Kruidvat en mijn bril van Polette. In mijn brillenkoker heb ik dan ook vaak een lenzenkokertje zitten met vloeistof erin, als ik al merk dat mijn lenzen in de ochtend niet goed zitten of ik heb ik los flesje lenzenvloeistof bij.

IMG_8103Ik heb niet voor niets een laptoptas, vandaar ook mijn laptop van HP, een laptophoes om je laptop te beschermen en mijn oplader. Ik probeer mijn laptop voornamelijk thuis op te laden, zodat je op school niet zoveel last hebt van kabels die overal op spanning staan.

IMG_8089En dat is de inhoud van mijn schooltas. Er komen na een tijdje ook koekjes in te zitten die ik die dag dan niet op eet en ook neem ik elke dag boterhammen, een appel en een flesje water mee voor onderweg en op school.

Dit is wat er in mijn tas zit als ik naar school toe ga. Voor sommige vakken hebben we nog extra spullen nodig, zoals een woordenboek of een ‘dokters’ jasje, dus dat komt er op deze dagen nog bij in mijn tas.

Wat draag jij altijd mee als je naar school gaat?

13 Comments

 • Reply
  Joanne
  augustus 21, 2015 at 08:27

  Leuk om te zien. Wat grappig dat je altijd je bril meeneemt, dat doen volgens mij niet veel mensen.

 • Reply
  Meike
  augustus 21, 2015 at 09:13

  Wat een super leuke tas en agenda heb je. Leuk om te zien wat je allemaal meeneemt. Moet je volle dagen naar school?

  • Reply
   Suzanne
   augustus 21, 2015 at 09:15

   Ik heb drie dagen stage en donderdag en vrijdag moeten we volle dagen naar school ja.

 • Reply
  Liesbeth
  augustus 21, 2015 at 09:21

  Leuke inhoud. Neem je altijd je bril mee?

  • Reply
   Suzanne
   augustus 21, 2015 at 10:21

   Ja, ik heb de laatste tijd veel last van mijn ogen en dan is dit een extra zekerheid.

 • Reply
  MividadeLuna
  augustus 21, 2015 at 10:17

  Leuk wat er allemaal in je schooltas zit, alvast veel succes met school die al begint te naderen.

 • Reply
  eachscarhasastory
  augustus 21, 2015 at 14:22

  Wat een leuke tas! Ik heb ook standaard paracetamol en voor de dagen dat ik die niet mag, andere pijnstillers bij me. Komt altijd van pas bij bijvoorbeeld hoofdpijn 😉 Heel veel succes met school! Xoxo

  • Reply
   Suzanne
   augustus 21, 2015 at 15:22

   Die verzamel ik inderdaad ook altijd in mijn tas. Ik heb op dit moment ook standaard een potje met mijn medicijnen in mijn tas.

 • Reply
  Lisanne
  augustus 21, 2015 at 15:36

  Leuke tas heb je.

 • Reply
  BlogbyDenisee
  augustus 21, 2015 at 18:57

  Leuk artikel 🙂

 • Reply
  Stephanie
  augustus 25, 2015 at 20:30

  Hele leuke tas heb je en die agenda heb ik ook! Love hema schoolspullen, zijn altijd zo leuk

  • Reply
   Suzanne
   augustus 25, 2015 at 20:32

   Ja, Hema heeft altijd leuke schoolspullen. Heb er tot nu toe altijd het grootste deel van mijn schoolspullen gehaald, ooit enkele schriftjes ergens anders.

  Leave a Reply