Een visagie opleiding

visagie1Liza – Hi, ik ben Liza dekker en ik mag vandaag een artikel plaatsen op S-Diary. Enorm leuk natuurlijk, maar waar zou ik nou over schrijven? Ik heb een blog waar ik artikelen plaatst over Make-up ( looks & tips ), Health, Reviews en nog veel meer. Nou zat ik te denken, waar heb ik nog geen artikelen over geschreven en wat vinden mensen leuk om te lezen. Toen kwam ik terecht bij mijn visagie opleiding. Veel mensen vroegen mij al hoe alles in elkaar zit en wat ik van mijn opleiding vond. Daarom leek het mij leuk aangezien S-Diary ook een ”beauty hoekje” heeft om hier kort wat over te vertellen.

Waarom een visagie opleiding?

Ik woon momenteel in Amsterdam waar ik een jaar geleden plots naar toe ben verhuisd om op mezelf te gaan wonen voor een fulltime baan. Ik ben iemand die altijd bezig wilt zijn en ik kon achteraf dus niet alleen maar fulltime werken. Ik vond/vind dat eerlijk gezet een beetje nutteloos haha. Toen ik besloot om een visagie opleiding te gaan volgen was ik al volop aan het bloggen. Ik heb altijd al passie gehad voor make-up en ik liet al veel looks zien op mijn blog. Ik ben een persoon wie graag meer wil leren en daarom besloot ik om een opleiding hiervoor te gaan volgen.

De school

Aangezien ik fulltime werk, koos ik voor een avond opleiding, dit deed ik aan de Nederlands Beauty School in Amsterdam. Ik koos een pakket waarbij alleen make-up in het pakket zat. En als ik bedoel alleen make-up, bedoel ik ook alleen make-up. We waren hierin niet goed over ingelicht en moesten zelf nog een aantal spullen aanschaffen (reinigings- spullen, een make-up koffer etc.) Dit was op zich geen enkel probleem, maar even iets om rekening mee te houden.

Ik koos voor de opleiding waarin ik één avond in de week naar school moest voor 6 maanden. Ik vond het heel leuk en het was allemaal heel professioneel geregeld. Houdt er wel rekening mee dat je bijna elke les een persoon moet meenemen om je make-up op te oefenen. Ik merkte achteraf dat ik al wél wat meer wist dan de andere, dus als je nog geen verstand hebt van make-up is het ook heel leuk om die opleiding te doen. Ze waren bij de andere scholieren heel geduldig en ik had een hele fijne lerares die alles uitlegde!

visagie2

visagie3

Examens

Na 6 maanden les te hebben gehad, mochten we examen doen. Mijn examen bestond uit een theorie examen en natuurlijk een praktijk examen. Voor de theorie examen moesten we alles leren uit het boekje dat we van te voren hadden gekregen. Hier krijg je uiteindelijk een cijfer voor.

In de praktijk moesten we vooraf verschillende looks uit ons hoofd kennen. Ik oefende thuis (wat ik enorm leuk vond om te doen) op een blaadje met mijn kwasten en oogschaduw. In mijn praktijk examen trok iedere leerling één van de looks en die moesten uitgevoerd worden. Je hebt hier natuurlijk kans dat je niet slaagt. Ik ben geslaagd en nu benoemd tot visagist!

visagie4

visagie5

Na school

Als je je diploma gehaald hebt, kun je natuurlijk verschillende dingen doen. Bij de tv gaan werken (wat heel lastig is), freelance visagist worden en zo zijn er nog veel meer dingen. Ik doe persoonlijk niets met mijn opleiding qua werken hierin. Natuurlijk ben ik zelf bijna dagelijks bezig met make-up en looks die ik op mijn blog zet. Het was voor mij meer iets om meer te leren en dit toe te passen bij mijn blog.

Heb jij nou nog meer vragen over mijn visagie opleiding? Zet ze gerust in de reactie’s of stuur een e-mail naar Lizadekkercontact@gmail.com!

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar mijn blog, neem dan even een kijkje op LIZADEKKER.nl en ik hoop je daar dan weer te zien. Liefs Liza!

15 Comments

 • Reply Liesbeth januari 17, 2016 at 8:42 am

  Heel leuk om te lezen. Succes met het make-uppen.

 • Reply Simone januari 17, 2016 at 8:55 am

  Onwijs tof! Ik zit er ook over na te denken om het te gaan doen.

  • Reply liza dekker januari 17, 2016 at 12:27 pm

   Als je graag met make-up bezig bent en je wilt je er beroep van maken zou ik het zeker in overweging nemen. Natuurlijk is het maar een ”papiertje” en kun je jezelf ook heel veel aanleren d.m.v. Youtube / blogs. Succes ermee! Liefs Lies.

 • Reply Romy januari 17, 2016 at 9:09 am

  Echt heel erg gaaf! Ik ga meteen even een kijkje nemen op Liza’s blog!

  • Reply liza dekker januari 17, 2016 at 12:27 pm

   Wat leuk! ik hoop je daar te zien! Liefs

 • Reply Mariska januari 17, 2016 at 9:17 am

  Heel gaaf om te lezen! Ik kende d’r blog al, maar de journey tot dit diploma kende ik nog niet 😀

  • Reply liza dekker januari 17, 2016 at 12:28 pm

   Wat leuk dat je mijn blog al kende! Liefs

 • Reply Marielle januari 17, 2016 at 9:27 am

  Heel erg leuk om te lezen en wat je dat je dit doet op je blog. Leuk, Liza. Wie weet kunnen jullie samen iets doen! Leuk je header trouwens Suzanne

  • Reply Suzanne januari 17, 2016 at 11:27 am

   Dankjewel. Het was inderdaad het idee om hiermee nog een keer iets te gaan doen, dus wie weet!

 • Reply mblogs0807 januari 17, 2016 at 9:43 am

  Superleuk! Zo iets lijkt mij nou echt heel leuk, maar ik heb het al zo druk in m’n leven hahah

 • Reply Vivian januari 17, 2016 at 11:39 am

  Heel erg leuk om te zien en te horen. Ik vind het altijd heel interessant, maar denk dat het niks voor mij is. Jammer dat je er nu niets mee doet eigenlijk.

 • Reply Marij januari 17, 2016 at 2:00 pm

  Heel erg leuk om te zien wat je allemaal doet.

 • Reply Eef januari 17, 2016 at 2:35 pm

  Heel tof om te lezen. Leuk die makeup dingen op zo’n papier. Goede oefening.

 • Reply Sabine januari 17, 2016 at 7:40 pm

  Heel leuk en interessant om te lezen!

 • Leave a Reply

  Jouw laatst verschenen blogpost